TENTEN_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg JONGENS_edited.jpg _R9A6039.jpg MC1_edited.jpg BARBEQUE1.jpg SHFG 1_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg SHIRTS 2.jpg HOTDOGS_edited.jpg CLINIC WU2.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Corona update per 25 september

23-9-2021  | 
Beste HCHN-ers,

Vanaf aanstaande zaterdag wordt van de horeca gevraagd een zogenaamde Corona-check uit te voeren. In eerste instantie zou dat ook gelden voor de sportkantines. Maar bij nader inzien zijn de regels voor sportkantines aangepast. De volgende tekst staat op de site van KNHB:

Voor de sport geldt een aantal uitzonderingen op de regels voor de horeca die gelden vanaf 25 september. NOC*NSF heeft deze opgenomen in het Protocol Verantwoord Sporten. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca duidelijk af te scheiden van de rest van de ruimte, bijvoorbeeld met een lint, tape of een plantenbak, zodat de rest van de sportkantine gebruikt kan blijven worden zonder het coronatoegangsbewijs te hoeven tonen.

Wanneer is een coronatoegangsbewijs nodig?
Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca.

Wanneer is er geen coronatoegangsbewijs nodig?
Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken.
Voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte.

Dit betekent dus dat men zonder coronatoegangsbewijs gebruik kan maken van alle andere faciliteiten in het clubhuis. Alleen als er in het clubhuis een horeca gedeelte is waar mensen gaan zitten om hun consumptie te nuttigen, is een coronatoegangsbewijs nodig.

Voor HCHN betekent dit dus dat we een klein gedeelte gaan afzetten. Als mensen binnen dat gedeelte gaan zitten, zullen ze hun Corona QR-code moeten laten checken door de dienstdoende bardienst. Als mensen buiten dat afgezette gedeelte blijven, is dat dus niet nodig.
Overigens is het downloaden van de Coronacheck app heel simpel. In die app wordt ook precies uitgelegd hoe je er mee om moet gaan.

Conclusie:
Vooralsnog hoeven we als sportclub geen halsbrekende toeren uit te halen en kunnen we gewoon blijven genieten van alle faciliteiten! Daarbij voeg ik wel het advies toe om zoveel mogelijk mensen buiten te laten eten en drinken (zover het weer dat toelaat). 

Fijn hockey-weekend!

Namens het bestuur, 
Michel Hoskens