VRIENDINNNEN_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg MC1_edited.jpg CLINIC WU2.jpg KEEPER 2_edited.jpg BARBEQUE1.jpg TENTEN_edited.jpg SHIRTS 2.jpg CLINIC 3_edited.jpg JONGENS_edited.jpg _R9A6039.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Scheidsrechters opkomst

17-6-2021  | 

Beste leden,

Gelukkig kan er weer hockey worden gespeeld. Onderlinge wedstrijden en partijen tegen clubs uit de regio door de junioren. Fijn, zo sluiten we een bizar seizoen leuk af en kijken we vooruit naar een heel actief en gezellig nieuw seizoen, waarvoor alle teams inmiddels zijn ingedeeld en samen trainen/spelen.

Bij wedstrijden horen ook scheidsrechters. Als vereniging zijn we trots op de kwaliteit van onze scheidsrechters, door actieve begeleiding vanuit de scheidsrechtercommissie (Marij, Mark en Marco). Nu het hockey weer opstart, moet ook de arbitrage weer worden opgestart. Dit betekent dat scheidsrechters voor wedstrijden worden ingepland. Mocht je niet kunnen, zorg dan zelf voor vervanging en communiceer dit naar de scheidsrechtercommissie via de scheidrechters groepsapp. Op die wijze is ieder team verzekerd van goede scheidsrechters, wat het spelplezier zeker verhoogd.

Nu bleek afgelopen 2 weken helaas dat meer dan de helft van de leden niet kwam opdagen voor hun taak als scheidsrechter. Dit betekende voor coaches, spelers en/of ouders dat die ‘zomaar’ moesten fluiten. Dit is niet in het belang van onze leden en vereniging. Een herhaaldelijk genoemde reden voor afwezigheid is het niet ontvangen van de oproep om te komen fluiten. Mocht dit voor jou kunnen gelden, check dan je gegevens zoals die in LISA staan. Dit is het systeem van waaruit de scheidsrechtercommissie de taken toewijst. Dit kan je zien en aanpassen via www.hchn.nl >  Inloggen HCHN portal > profiel. Zorg dat je mobiele nummer klopt (voor de app), dat er een actueel email adres van jezelf staat dat je regelmatig checkt en laat het emailadres van je ouders vooral ook staan voor de contributie 😉. Voorlopig zullen de taken per email worden verzonden. De optie van een SMS op je mobiel wordt nu niet gebruikt, er wordt wel bekeken of dat een goede optie is. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je gegevens kloppen en dat je je email bekijkt. Kom je er niet uit (of juist niet in het systeem) doe dan een berichtje naar [email protected].nl.

Mocht je na dit bericht nog steeds niet komen opdagen voor een scheidsrechter taak en heb je geen adequate vervanging geregeld dan zal de club terugvallen op de aloude sanctie: niet fluiten is niet spelen. Dit betekent per keer een schorsing door de vereniging voor deelname aan twee reguliere wedstrijden. Als bestuur gaan we ervan uit dat de problemen van de afgelopen weken met name te maken hadden met de opstart van de hockey activiteiten en dat we de sanctie hopelijk niet zullen hoeven opleggen.

Veel hockey en arbitrage plezier en dank voor jullie inzet!

Bestuur HCHN