_R9A6039.jpg JONGENS_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg TENTEN_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg MC1_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg CLINIC WU2.jpg BARBEQUE1.jpg SHIRTS 2.jpg CLINIC 3_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

‘In memoriam Mariët Klein Nagelvoort’

13-12-2020  | 

Op vrijdag 11 december 2020 is Mariët Klein Nagelvoort overleden. Zo plotseling dat niemand het kan begrijpen. Op 8 oktober j.l. stond je nog, naar nu blijkt de laatste keer, op het hockeyveld te trainen.

Veel mensen binnen HCHN kenden haar persoonlijk. Ze was de moeder van Lucas en Carolien Hurenkamp die beiden bij HCHN hebben gehockeyd. Ze hoorde bij René, één van onze trouwe veteranen die helaas vorig jaar had besloten om hiermee te stoppen. Mariët heeft vroeger gehockeyd in het D team, is daarna doorgegaan naar het A team waarna HCHN voor het eerst een dames 1 team kreeg waar zij ook in speelde. Begin ’80 is Mariët gestopt omdat zij in Groningen rechten ging studeren. Zodra er weer een team kwam waar ze mee kon doen werd ze gevraagd en was ze erbij. Ze was gedurende 3 jaren secretaris in het bestuur waarbij het dagelijks bestuur toen bestond uit 3 vrouwen!

Na heel wat jaartjes langs de kant te hebben gestaan bij haar dochter, zoon of man kwam er weer een veterinnenteam bij HCHN waar uiteraard Mariët als oudste van het team ook deel van uitmaakte. Ze was bloedfanatiek en intens gelukkig dat er nu een enthousiast team was. Mariët was weliswaar de oudste van het team maar wel één van de beste en ook de snelste. Dat gold niet alleen voor het hockeyen want ook de derde helft kon ze menigeen verslaan.

Met haar enthousiasme, optimisme, geduld en humor hielp ze ook de dames die nooit hadden gehockeyd. Mariët, altijd met haar rugzakje en ook altijd wat kwijt of vergeten. Wat hebben we daar vaak om moeten lachen en Mariët zelf lachte net zo hard mee.

En nu, nu opeens is alles voorbij.

Woorden schieten tekort, daarom zeg ik alleen nog maar heel veel sterkte René, Carolien en Lucas.

 

Karin van Boxtel
Voorzitter HCHN