CLINIC WU2.jpg SHFG 1_edited.jpg JONGENS_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg TENTEN_edited.jpg SHIRTS 2.jpg _R9A6039.jpg BARBEQUE1.jpg MC1_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Maurits en Quint geslaagd voor CS+

21-9-2020  | 
Clubscheidsrechters (CS) die vaker en op hoger niveau willen fluiten, kunnen de CS+ opleiding gaan volgen. Vanuit de KNHB krijgen ze dan een leercoach en gaan ze verschillende workshops volgen (o.a. weerbaarheid en positioning) en moeten ze het spelregelexamen maken. Daarnaast fluiten ze verschillende wedstrijden waarbij ze begeleid en beoordeeld worden door CS+ leercoaches. Ook gaan ze bij wedstrijden (bv. de Silver Cup/Gold Cup) kijken en praten na afloop over de spelsituaties.

De CS+ cursisten sluiten hun opleiding af met een PVB (Proeve van Bekwaamheid) waarvoor een PVB examinator namens de KNHB komt beoordelen. Bij HCHN zijn Maurits van Soest, Quint de Vries en Bram Knobbe (allen spelers van JA1) afgelopen seizoen begonnen aan de CS+ opleiding.

Op zondag 20 september was het zover voor Maurits van Soest en Quint de Vries om hun PVB te halen. Jeroen van Maarschalkerwaard, PVB examinator, kwam uit Enschede naar Nijverdal om ze in actie te zien. Bram Knobbe fluit binnenkort ook een wedstrijd voor zijn PVB.

Na afloop van de wedstrijd spraken Maurits en Quint uitgebreid na over de wedstrijd en kregen ze van Jeroen te horen dat ze geslaagd zijn voor hun CS+ opleiding! Binnenkort ontvangen ze hun groene CS+ shirt van de KNHB waardoor ze voortaan duidelijk herkenbaar zijn op de hockeyvelden.

Quint de Vries heeft zich inmiddels aangemeld voor de opleiding tot Bondsscheidsrechter. Als Bondsscheidsrechter fluit je namens de KNHB wedstrijden in je regio en niet meer op je eigen vereniging.

Namens HCHN feliciteren we Maurits en Quint met het behalen van hun CS+ opleiding! Bram, jij ook alvast veel succes gewenst!