SHIRTS 2.jpg CLINIC 3_edited.jpg _R9A6039.jpg BARBEQUE1.jpg SHFG 1_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg JONGENS_edited.jpg CLINIC WU2.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg MC1_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg TENTEN_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Wijziging teamindeling HCHN meiden A en dames

23-5-2020  | Vanuit de TC willen we jullie op de hoogte brengen dat we (helaas) enkele wijzigingen hebben moeten doorvoeren met betrekking tot de teamindeling van zowel de meiden A2 en dames 2. Waar de teamindeling voor de dames teams nog een voorlopige teamindeling was, was de indeling voor de meiden A al wel definitief. Helaas zijn wij genoodzaakt om, in goed overleg, nog enkele wijzigingen door te voeren.

In de definitieve teamindeling hebben jullie kunnen zien dat het MA2 team 19 speelsters telt. Inmiddels heeft zich nog een lid aangemeld, dat maakt dat het aantal speelsters in de MA2 op 20 staat.

In de voorlopige teamindeling van de dames zijn er daarnaast 9 meiden die vervroegd zijn overgegaan naar het dames 3 team. Naast het feit dat we denken dat deze meiden hier hockey technisch, tactisch en fysiek goed uit de verf zouden komen heeft dit als voordeel dat we een derde dames team kunnen vormen. Dit met als gevolg dat we een wat jonger dames 3 kunnen vormen, naast een niet te vol dames 2. Een groot nadeel van dit bovenstaande is, dat een deel van het voormalig dames 2 team uit elkaar wordt gehaald.

Met bovenstaande struikelblokken zijn we aan het puzzelen gegaan. Uiteindelijk zijn we tot de volgende oplossingen gekomen;

De 9 meiden die vervroegd over zijn geplaatst naar de senioren, gaan terug naar meiden A. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om 3 MA teams van 14 of 15 speelsters te vormen. Hierbij hebben wij de oud-teamgenoten zo veel mogelijk bij elkaar proberen te houden.

Met het wegvallen van de 9 meiden in de senioren, worden we verplicht om terug te gaan naar twee dames teams. Denkend vanuit het hockeybeleid, willen we de selectie jeugd een kans blijven bieden om af en toe in te vallen bij dames één. Het dames 1 team zal daarom uit maximaal 15 speelsters bestaan.

Het dames 2 team zal bestaan uit 21 speelsters. Uit gesprekken met enkele meiden hebben we vernomen dat er wat speelsters in dames 2 zitten die mogelijk (afhankelijk van de ontwikkelingen in de corona tijd) een half jaar niet aanwezig zullen zijn. Wij beseffen dat 21 speelsters een (te) groot aantal is. Echter hebben we ook uit het verleden vernomen dat, ook al telde het team meer dan 18 speelsters, zij vrijwel nooit met te veel speelsters een wedstrijd in zijn gegaan. Daarnaast willen wij de aanvoerder/coach/manager ondersteunen bij het maken van onderbouwde keuzes om speelsters wel of niet mee te laten doen met de wedstrijden. Hiervan zal onder andere de aanwezigheid op de training een belangrijk onderdeel zijn. Hier komen we bij jullie dus op terug.

De KNHB stelt clubs rond Oktober altijd nog de mogelijkheid om teams in te trekken of juist toe te voegen. Mochten zich er rond die tijd een aantal nieuwe leden hebben gemeld om te gaan hockeyen bij de dames, dan hebben we altijd nog de mogelijkheid om een dames 3 te vormen. Als dit ter zijnde tijd aan de orde is, laten we jullie dit uiteraard zo snel mogelijk weten.