JONGENS_edited.jpg BARBEQUE1.jpg HOTDOGS_edited.jpg MC1_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg _R9A6039.jpg CLINIC WU2.jpg SHIRTS 2.jpg TENTEN_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Toelichting teams 2020-2021:

8-5-2020  | 

De teamindeling voor seizoen 2020-2021 staat online!

Log in op de website van HCHN en onder club-documenten-hockeyinformatie vind je de teamindeling. 

 

We leven nog steeds in een gekke tijd, toch is het ons gelukt om een voorlopige teamindeling te maken met behulp van alle trainers en coaches! Er is met zorg aandacht besteed aan de teamindeling door de lijncoördinatoren, de coaches en trainers. Dit jaar is het wat anders in verband met de gehele situatie rondom corona. We hebben geen mogelijkheid om selectietrainingen te doen, deze zullen dus ook niet plaatsvinden. Wel zien we een nieuwe mogelijkheid om eerder met de nieuwe teams aan de slag te gaan dan andere seizoenen. Dit betekent een eerdere en hopelijk betere voorbereiding voor alle teams. De coaches/trainers moeten we nog aan een team toewijzen.

Het trainingsschema met deze nieuwe indeling gaat van start vanaf maandag 18 mei en staat nu online.  

 

Mochten jullie vragen hebben en/of toelichting willen krijgen met betrekking tot de teamindeling kunnen jullie dat mailen naar: [email protected]. Dan maken we een telefonische afspraak om volgende week woensdagavond 13 mei of donderdagavond 14 mei jullie te woord te kunnen staan. 

 

De jongste jeugd moet nog heel even wachten op de nieuwe teamindeling in verband met de hoeveelheid aanmeldingen. Dit komt waarschijnlijk eind juni online.

 

Jongenslijn:

Het maken van de nieuwe indeling voor komend seizoen leverde dit jaar gelukkig weinig problemen op. 

Door dispensatie verkregen te hebben voor twee jongens hebben wij een mooi JC1 team voor aankomend jaar. 

Ook de JA1 en Heren 1 zijn goed gevuld. Doordat we vrij weinig hebben hoeven schuiven zijn de teams vrijwel intact gebleven waardoor iedereen gezellig in zijn eigen team kan blijven hockeyen.

 

 

Meidenlijn:

D-lijn: 

We hebben de teams samengesteld door te kijken naar inzet en spelontwikkeling. Daarbij rekening houdend met het sociale aspect. Dit draagt eraan bij om zoveel mogelijk plezier en voldoening uit het hockeyen te halen. Het komt de sfeer maar vooral ook de ontwikkeling van alle spelers ten goede. 

Dit seizoen bestaan de teams uit 12 – 13 speelsters. Anders dan andere jaren, waarin we rond de 15 speelsters per D-team zaten. Dit betekent wel dat er groei is in de teams voor eventuele nieuwe speelsters. 

In MD1 zitten huidige speelsters met aanvulling van speelsters uit vorig MD3 waarvan de coach en trainers vinden dat zij meer uitdaging nodig hebben. In MD2 en MD3 zitten huidige speelsters gemixt met 1ejaars speelsters. Waarbij we hier ook bij beide teams naar inzet en ontwikkeling hebben gekeken met behulp van coaches en trainers. 

 

C-B-lijn:

Qua aantallen was het dit jaar lastig. Voor de B -lijn waren er te weinig spelers om 4 teams te formeren, maar weer te veel om 3 teams te maken.

Voor de C-lijn gold juist dat er net te weinig waren om 3 teams te maken, maar ook weer te veel om 2 teams te formeren.

 

In de C-lijn zijn nu 2 teams gemaakt, waarvan MC1 het selectieteam is.

 

Er zijn daarom 9 2e jaars C meiden doorgeschoven naar de B-lijn. Op deze manier is er ook in meerdere teams in de B en C - lijn nog iets ruimte voor nieuwe leden. 

MB1 is een selectieteam met huidige B1 spelers, aangevuld met spelers uit de MC1 die hier goed bij kunnen aansluiten.  MB2 zal aankomend jaar als een opleidingsteam voor B1 gaan fungeren. Hier zitten meiden uit het huidige MC1 (incl. 3 2e jaars C) en MC3 in waarvan wij denken dat zij meer aankunnen. MB3 is volledig (op eigen verzoek) bij elkaar gehouden en aangevuld met 2 meiden waarvan wij denken dat zij met deze 2e jaars mee kunnen komen. MB4 is een combinatieteam van deze 2e jaars C en 1e jaars B meiden die veelal al eerder bij elkaar in het team hebben gespeeld in het huidige MC2/MC3.  

 

Dames en A-lijn:

Qua aantallen komen we dit jaar lastig uit. 

Voor zowel de A als de dames lijn te veel speelsters voor 2 teams te weinig voor 3 teams. Daarom hebben we besloten om 2 A-teams te maken en 3 dames teams te maken. 

 

Hiervoor zijn dus een aantal meiden vervroegd doorgeschoven naar de dames. Deze meiden zijn gezamenlijk doorgeschoven naar dames 3, welke in de jong dames competitie zal uitkomen.