HOTDOGS_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg JONGENS_edited.jpg TENTEN_edited.jpg BARBEQUE1.jpg SHIRTS 2.jpg CLINIC WU2.jpg KEEPER 2_edited.jpg MC1_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg _R9A6039.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Coronavirus van invloed op hockeycompetitie

3-3-2020  | 

In verband met het coronavirus heeft ook de KNHB vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden. Op dit moment is er echter geen reden om wedstrijden/evenementen af te gelasten. 

De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.


Basishygiëne


De KNHB raadt hockeyers en hockeyfans aan extra te letten op de basishygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht: De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.


Het zijn:


Was je handen regelmatig

Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Gebruik papieren zakdoekjes


Advies RIVM uitgebreid


Nu in Nederland ook een aantal besmettingen is vastgesteld, geeft het RIVM bovendien aan: Heb je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest: China (inclusief: Macau en Hongkong) Singapore, Zuid-Korea, Iran, Iran De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië.

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Het spreekt voor zich dat de KNHB van je verwacht dat je in geval van bovenstaande ook niet aan wedstrijden meedoet dan wel hockeygerelateerde bijeenkomsten of een vereniging bezoekt.


Aanvullend advies KNHB


Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.

Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake. Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell. Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt.


Meer informatie over het coronavirus lees je op de site van het RIVM.