_R9A6039.jpg SHIRTS 2.jpg CLINIC WU2.jpg JONGENS_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg BARBEQUE1.jpg KEEPER 2_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg MC1_edited.jpg TENTEN_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Talentvolle scheidsrechters bij HCHN

29-3-2019  | 

Bij HCHN wordt de arbitrage serieus genomen. Dat blijkt wel uit het feit dat we ieder jaar meer scheidsrechters opleiden (we hebben al 115 leden die hun ‘kaart’ hebben gehaald) en dat we steeds meer talenten binnen onze club hebben. Via de KNHB volg je eerst de opleiding tot clubscheidsrechter. Binnen HCHN zijn er verschillende niveaus van scheidsrechters en als je nog meer wilt leren over het fluiten van wedstrijden, dan kan je de CS+ opleiding gaan volgen. HCHN werkt hiervoor samen met HC Almelo, omdat die club meer teams heeft die op zaterdag in hogere klassen hockeyen.

De afgelopen jaren hebben Bo de Vries, Marco van de Pol en Sterre de Vries deze CS+ opleiding gevolgd en hebben daarna ook de BIO opleiding (Bond Scheidsrechter in Opleiding) gevolgd. Wekelijks fluiten ze nu, als KNHB Bond Scheidsrechter wedstrijden in de regio. Dit seizoen volgt Sanne Bessembinder de CS+ opleiding bij Almelo en voor volgend jaar is de arbitrage commissie alweer op zoek naar talenten bij HCHN.

Eén van die talenten is Bram Knobbe. Bram fluit regelmatig wedstrijden en zit op scheidsrechters niveau 1 bij HCHN.

 

De KNHB heeft scouts die talenten komen beoordelen. Na een goede beoordeling is het mogelijk om de CS+ opleiding te gaan volgen of zelfs meteen aan de BIO opleiding te gaan beginnen.

Vorige week was het zover. De scout kwam naar Nijverdal om een wedstrijd te bekijken die gefloten zou worden door Bram Knobbe en Marco vd Pol. Voor de wedstrijd hebben Bram en Marco én de scout met elkaar kennis gemaakt en hebben ze gesproken over de wedstrijd. Daarna hebben Bram en Marco zich voorbereid door enkele spelregels door te spreken en afspraken te maken over het fluiten. De scout heeft, naast aantekeningen, ook video opnames gemaakt van Bram. Na de wedstrijd hebben ze de beoordeling besproken. Bram krijgt de beoordeling, inclusief de video opnames, via de mail opgestuurd. De scout was zeer te spreken over het niveau van Bram en dat, als hij voor de KNHB wil gaan fluiten, de mogelijkheid daar zeker voor is!