BARBEQUE1.jpg KEEPER 2_edited.jpg MC1_edited.jpg _R9A6039.jpg SHIRTS 2.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg TENTEN_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg JONGENS_edited.jpg CLINIC WU2.jpg CLINIC 3_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Oud HCHN-lid Mette Borkent Nederlands Kampioen zaalhockey

5-2-2019  | 

Oud HCHN-lid Mette Borkent, uitkomend voor MC1 Zwolle, is zaterdag 2 februari jongstleden met haar team Nederlands kampioen zaalhockey geworden. Na als eerste in de poulefase te zijn geĆ«indigd, werden de kruisfinales gewonnen en was een tweede plaats genoeg om de halve finale tegen Pinoké te spelen. Door deze halve finale in Valkenhuizen winnend af te sluiten met 5-2, was de finale bereikt. Zaterdag was het eindelijk zo ver en vertrok de bus om half 7 vanuit Zwolle naar Rotterdam, gevolgd door een groot aantal supporters. Het was een zenuwslopende wedstrijd. Kampong was de tegenstander en hier was nog nooit van gewonnen. Na een 1-0 achterstand mocht Mette tekenen voor de gelijkmaker. Hierna werd het 2-1 en ook nog 3-1. Uiteindelijk scoorde Mette de 3-2 en werd de 3-3 met nog 6 minuten op de klok binnengetikt. Toen was het tijd voor de shootouts. Nadat Mette en haar teamgenote beiden hadden gescoord en Kampong twee keer had gemist, was de titel binnen. Het is voor het eerst dat HC Zwolle een zaalkampioenschap binnenhaalt.

 

Mette is begonnen met hockeyen op 4 jarige leeftijd bij HCHN. Ze heeft in groep 8 de overstap naar Zwolle gemaakt, om vervolgens ook daar naar het Centre for Sports & Education te gaan. Mette is een zeer fanatiek en gedreven zaalhockeyster en heeft de basis van haar techniek in Nijverdal opgedaan.