TENTEN_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg MC1_edited.jpg BARBEQUE1.jpg CLINIC 3_edited.jpg CLINIC WU2.jpg JONGENS_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg SHIRTS 2.jpg _R9A6039.jpg KEEPER 2_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

KNHB spelregelcursus bij HCHN

26-11-2018  | 

Begin december starten we weer met de spelregelcursus voor de spelers van de A- en B-jeugd. De KNHB verplicht nl. alle leden van 16 jaar en ouder om de spelregelcursus te gaan volgen en het examen te maken. De 3-, 6- en 8-tallen mogen nl. gefloten worden door spelers/ouders zonder scheidsrechterkaart, maar voor het fluiten van elftallen is het verplicht om die ‘kaart’ te hebben.

Ben je ouder van een spelend jeugdlid? Of coach je het elftal van je kind? Dan kan je je ook opgeven voor deze cursus! Dit jaar hebben al 8 ouders van MD3 zich opgegeven om de cursus te gaan volgen!! (ouders worden in principe niet ingezet om wedstrijden te fluiten, maar als ze dat wel willen doen, dan is dat mogelijk)

Alle cursisten zitten in een App-groep, waardoor snelle communicatie mogelijk is. De opleiding start met een informatie avond op de hockeyclub waar de spelregels m.b.v. een power point presentatie worden uitgelegd. De informatie en de inloggegevens m.b.t. de online cursus ontvang je per mail. De online cursus bestaat uit verschillende modules, waarin m.b.v. beeldmateriaal en animaties de spelregels worden uitgelegd, dit kost je enkele avonden. Je krijgt een maand de tijd om de cursus af te ronden.

Op maandag 7 januari wordt het examen afgenomen op de hockeyclub, voorafgaande is er een ‘vragenuurtje’ waar je al je vragen over de spelregels kunt stellen. Dezelfde avond hoor je of je geslaagd bent voor het examen.

Inmiddels hebben we 31 aanmeldingen voor de cursus, de inschrijving sluit op 8 december. De kosten voor deze cursus worden betaald door HCHN. Voor meer informatie of aanmelding kan je een mail sturen naar [email protected].

Even de data op een rijtje:

Zaterdag 8 december – laatste datum voor inschrijving

Maandag 10 december - 19.00-20.30 uur - informatie avond spelregels

Maandag 7 januari – 19.00-21.00 uur – vragenuurtje en spelregelexamen

 

Met sportieve groet,

Marij de Vries