KEEPER 2_edited.jpg BARBEQUE1.jpg TENTEN_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg MC1_edited.jpg SHIRTS 2.jpg HOTDOGS_edited.jpg CLINIC WU2.jpg CLINIC 3_edited.jpg _R9A6039.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg JONGENS_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Zaal en veldtraining periode

23-11-2018  | De winter staat weer voor de deur en de zaalcompetitie gaat weer van start. Velen van ons staan te trappelen om in de Voordam in Hellendoorn te beginnen. We zijn verheugd dat er zoveel teams gaan zaalhockeyen. Zaalhockey is een geweldig spel waarin je zowel technisch als tactisch erg goed kan ontwikkelen. Het spel gaat veel sneller dan op het veld. Je hebt veel balcontact omdat je maar met z’n 5-en in het veld staat. Bovendien is zaalhockey heel goed voor je conditie.
We gaan dit jaar met een record aantal teams de competitie in. Het zorgt wel voor een wat moeilijk trainingsschema. We hebben dit jaar ook combinatieteams. Sommige teams gaan in de eigen team samenstelling zaalhockeyen of een zaalhockeyteam is samengesteld uit verschillende teams. Behalve de jongste jeugd, zij trainen tot en met week 48. Vanaf zaterdag 1 december begint (ook) het trainen in de zaal voor sommige teams. Kijk goed in het trainingsschema op de website wanneer je moet trainen. Het kan dus zijn dat je zowel op het veld als in de zaal traint. De schema’s worden per week aangegeven. Lees de instructie goed bij de trainingsschema op de website hoe je kan zien wanneer je training hebt. Het schema is tot Kerstmis en de maanden januari en februari 2019 klaar. Klik altijd op veld of zaal en kies de juiste week/periode.

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER JE TRAININGEN OP HET VELD OF IN DE ZAAL


  • De jongste jeugd traint nog op het veld tot en met week 48. M8E1 en M8E2 traint 1x in de zaal voor de kerst! 
  • De C en D-elftallen trainen nog 2x in veldsamenstelling op het veld en de andere keer in de zaal met de zaalteams of in een samengestelde groep (niet zaalhockeyers) op het veld. De meisjes uit de D die niet gaan zaalhockeyen gaan na de Kerst ook in de zaal trainen.
  • JD1 traint na deze week nog 3x op het veld en gaat na de Kerst ook in de zaal trainen.
  • MB2, MB3, JB1, Heren 1 en JA1 trainen nog op het veld en 2x in de zaal
  • MA1, MA2, MB1 trainen alleen nog maar in de zaal
  • Scheidsrechters en ouders nodig bij zaalhockeywedstrijden Voordam

Alle teams vanuit de elftallen spelen hun wedstrijden op 5 weekeinden in het district. Waarvan minimaal 1x een zondag in de Voordam. De scheidsrechters voor de jeugd in de Voordam moeten wij leveren. We hopen dat veel leden bereid zijn om te fluiten op de zondagen, om zo het zaalhockey plezier nog mooier te maken. Daarnaast vragen we ouders om achter de bar te staan en samen met de spelers de wedstrijdtafel te regelen. Vanuit je team zal er een oproep gedaan worden aan de ouders om mee te helpen.
We hebben ook 2 M8E teams die gaan zaalhockeyen. Zij spelen 2x in de Voordam en 2x buiten Hellendoorn-Nijverdal. Dat is natuurlijk helemaal top!

Communicatie training bij vorst en/of sneeuw
Nog even tot slot: trainingen kunnen door vorst en sneeuw niet goed bespeelbaar zijn. Let goed op! Het kan zijn dat we proberen om plusminus 2 uur vóór de training op de site en facebook te plaatsen dat de training afgelast wordt. Dus geen bericht, dan gaat de training door.
Maar…het kan zijn dat je trainer een andere invulling aan dat trainingsuur gaat geven. Het veld is wellicht niet bespeelbaar, maar je kan wel bijvoorbeeld een hardlooptraining krijgen. Dit zal dan via je team-app gecommuniceerd worden. Ga er niet zomaar vanuit dat als een ander team geen training heeft, jij wel een training kan hebben. Dus vraag voor de zekerheid aan je trainer wat de bedoeling is, in plaats van zelf conclusies te trekken.

Fijne winter! We hopen dat veel ouders en leden de teams komen aanmoedigen. Kom eens naar een zaalhockeywedstrijd kijken! Leuk om te zien en om elkaar te ontmoeten. Dus tot ziens in de Voordam!