CLINIC WU2.jpg MC1_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg _R9A6039.jpg BARBEQUE1.jpg CLINIC 3_edited.jpg JONGENS_edited.jpg SHIRTS 2.jpg TENTEN_edited.jpg SHFG 1_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

HCHN trapt af naar een rookvrij sportterrein

7-3-2018  | 

HCHN geeft de aftrap voor het invoeren van een rookvrij sportterrein. 

Samen met alle andere verenigingen in de gemeente Hellendoorn en met name op sportpark Gagelman gaan we komende maanden aan de slag met de invoering hiervan. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Daarom vraagt HCHN aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil HCHN kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.


Wat verandert er bij HCHN?

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vragen wij rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn namelijk rookvrij.


Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Als bestuur van HCHN ondersteunen wij het initiatief voor een rookvrije generatie en willen wij onze jeugdleden beschermen en in een rookvrije omgeving laten sporten en opgroeien. Laten we met ons allen het goede voorbeeld gaan geven. 


Hartstichting: rookvrije sportterreinen

Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Het initiatief van HCHN sluit aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.