CLINIC 3_edited.jpg header.jpg SHIRTS 2.jpg TENTEN_edited.jpg header2.jpg CLINIC WU2.jpg SHFG 1_edited.jpg BARBEQUE1.jpg JONGENS_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg MC1_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg _R9A6039.jpg
 
 

Jongste Jeugd

Actuele informatie Jongste Jeugd
(scroll naar beneden voor de algemene informatie Jongste Jeugd)

Na koude winterstop waarin alle kinderen in de zaal hebben getraind waren er ook twee 6-tal teams die zijn uitgekomen in de midwintercompetitie en één 8-tal die in de zaal heeft gestreden. We zijn nu al weer een tijd op het veld bezig met de laatste competitieronde. Opvallend is dat alle trainers aangeven dat de kinderen na de winterstop door de zaaltrainingen erg vooruit zijn gegaan, dus daar zijn we blij. 

De tijd gaat altijd snel het zo weer zomerstop met alle vrije schooldagen. Maar eerst even genieten van alle leuke wedstrijden waar weer veel geleerd kan worden. Hockeytechnieken, tactisch leren spelen en natuurlijk de spelregels die allemaal spelenderwijs worden geleerd.

Inmiddels zijn we al ons aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Helaas moeten we nog een jaar wachten op het nieuwe veld dus het is nog even schipperen met de ruimte op het veld. 
Op dinsdag 22 mei is de coachavond waar we de concept indeling voor de Jongste Jeugd teams gaan bespreken. Nieuw is dit jaar dat de D-jeugd vanaf nu onder de TC verantwoording ligt, dus het aanspreekpunt zal ook zitting nemen in de TC. De coachavond van de elftallen is later die week.

Door de vele vakanties/feestdagen/avondvierdaagse et cetera een overzicht van belangrijke data:
  • geen training van 27 april tm 13 mei (ivm meivakantie en Koningsdag);
  • geen training op maandag 21 mei (ivm Pinksteren);
  • dinsdag 22 mei coachavond;
  • geen training voor de Jongste Jeugd teams woensdag 30 mei en vrijdag 1 juni (ivm avondvierdaagse);
  • training in overleg voor de D-elftallen dinsdag 29 mei tm donderdag 31 mei (ivm avondvierdaagse);
  • slotdag zaterdag 16 juni voor alle Jongste Jeugd teams;
  • laatste trainingen in de weken van 11 en 18 juni;
  • SchoolHockeyFunGames zaterdag 30 juni.
De slotfestiviteiten worden zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.


Algemene informatie Jongste Jeugd
Jongste jeugd zijn de basisschoolkinderen die in de Stars, pre-F, F, E en de D-teams hockeyen. Alle kinderen die competitie spelen trainen 2x per week. Elke zaterdag spelen ze een wedstrijd. De Stars en de Pre-F die nog geen wedstrijden spelen, trainen 1x per week. De kinderen trainen samen met hun leeftijdsgenoten. Nieuwe leden worden opgevangen door de jeugd zelf. Het sociale aspect is belangrijk hierin. De ervaren kinderen, helpen de jongere en/of nieuwe kinderen en samen gaan ze trainen. De assistent trainers, zijn ervaren en goede junioren hockeyers. De hoofdtrainer begeleidt deze assistent trainers en bereidt de oefeningen voor. 

Voor meer informatie over de gang van zaken bij HCHN jongste jeugd, verwijzen we je door naar het informatieboekje op deze pagina. Informatie over indeling van leeftijdsgroepen, afspraken voor rij- en bardienst, fruit verzorgen tijdens de pauze van de wedstrijd, afzeggen wedstrijden of (keepers) trainingen, vind je ook in het informatieboekje.

Wat doe je als er een probleem binnen je team is? 
Speelt er een probleem binnen je team of maak je je zorgen hoe er met je kind wordt omgegaan in het team, dan is de eerste stap dat je dit bespreekt met de coach of trainer van het team. Of direct contact opnemen met het aanspreekpunt van de jongste jeugd. Mochten zij er niet uitkomen, kan de coach, trainer of het aanspreekpunt contact opnemen met de afdeling 'hockeyzaken' in het bestuur. Én wordt er alles aan gedaan om het probleem op te lossen. Samen het gesprek blijven aangaan met elkaar is belangrijk. Is de problematiek voor jou zo ernstig dat je dit niet met je coach, trainer of het aanspreekpunt durft te bespreken, dan is de vertrouwenspersoon van HCHN je veilige aanspreekpunt. Lees hier meer informatie over de vertrouwenspersoon.

Eerst een paar meedoen met de hockeytraining?
Ben je ge├»nteresseerd om een paar keer mee te doen? Meld je aan als hockeyheld en train gratis mee.