JONGENS_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg BARBEQUE1.jpg CLINIC WU2.jpg SHFG 1_edited.jpg TENTEN_edited.jpg MC1_edited.jpg
 
 

Arbitrage

Sta je opgesteld om een wedstrijd te fluiten? Denk dan aan het volgende: 
HCHN streeft ernaar om bij iedere wedstrijd een scheidsrechters begeleider in te zetten. Helaas is dit niet bij alle wedstrijden mogelijk. 
 1. graag minimaal 20 minuten van tevoren aanwezig zijn (ivm voorbespreking met de begeleider/de andere scheidsrechter);
 2. draag je hockeyschoenen (dus geen Uggs of AllStars) en een sportieve outfit;
 3. voor de scheidsrechters hangen gele jassen klaar, gebruik deze ook;
 4. neem je eigen fluit (Fox4) mee of leen er eentje van de begeleider;
 5. neem een pen, opschrijfboekje/geeltje en stopwatch mee (of download de App van de KNHB);
 6. als je elftallen fluit, mag je gebruik maken van kaarten (groen/geel/rood);
 7. vergeet niet om na de wedstrijd het DWF (digitale wedstrijd formulier) in te vullen, je krijgt een mail van de KNHB met alle gegevens.

 Kan je niet fluiten en zoek je een vervanger?
 1. je vervanger moet minimaal op hetzelfde niveau of op een hoger niveau zijn ingedeeld;
 2. een wedstrijd ruilen is ook een optie;
 3. geef de naam van je vervanger door aan de scheidsrechters commissaris ([email protected]);
 4. stuur je vervanger de mail met het DWF (digitale wedstrijd formulier) met de inlogcodes 

Scheidsrechters begeleiding
Zij zijn het eerste aanspreekpunt op de club wat betreft arbitrage. De begeleiders zijn te herkennen aan hun blauwe jas. In principe staat er bij iedere wedstrijd een begeleider opgesteld. De begeleider spreekt voorafgaande aan de wedstrijd nog enkele spelregels/spelsituaties met de scheidsrechters door. Tijdens de wedstrijd is hij/zij aanwezig op/rondom het veld en ondersteunt en adviseert de scheidsrechter tijdens het fluiten van hun wedstrijd. Na de wedstrijd is hier ook gelegenheid voor. Vooral bij beginnende scheidsrechters fungeert de begeleider ook als 'buffer' voor iets te enthousiaste coaches en ouders. Na de wedstrijd krijg je iets te drinken aangeboden namens HCHN als bedankje voor het fluiten. 

Fluiten is cool
We begrijpen dat niet iedereen het leuk vindt om op zijn/haar vrije zaterdag of zondag een wedstrijd van een ander team te moeten fluiten. Misschien werk je wel op zaterdag of zondag en heb je helemaal geen tijd om te fluiten. Maar jouw wedstrijd wordt ook weer door een ander HCHN lid gefloten! We zijn een kleine (maar hard groeiende) club en we hebben jouw inzet als vrijwilliger gewoon nodig; als scheidsrechter, maar ook bij bardiensten of feesten. 

Vind je het leuk om te fluiten? Laat het ons weten via [email protected] en we stellen je vaker op! Ben je nog op zoek naar een maatschappelijke stage? Jouw inzet als scheidsrechter mag je gebruiken voor je benodigde uren voor deze stage.