JONGENS_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg MC1_edited.jpg CLINIC WU2.jpg HOTDOGS_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg TENTEN_edited.jpg BARBEQUE1.jpg zaalhockeysticks.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg
 
 

Gedragsregels

Bij HCHN combineren we gezelligheid en sportiviteit met het hockeyspel. Bij ons is iedereen welkom en hebben we plezier met elkaar. Door samen te zijn helpen we elkaar te ontwikkelen en gaan we gezamenlijk uitdagingen aan. Wij zijn als lid, ouder en vrijwilliger betrokken bij het verenigingsleven. 
 
Om deze gezelligheid, betrokkenheid en sportiviteit te waarborgen, hebben we met elkaar gedragsregels opgesteld.
 
1. Ik ben lid van HCHN
Wij staan voor gezelligheid en plezier binnen een sportief en respectvol hockeyklimaat. Iedereen probeert, zowel op eigen niveau als in team verband, zo goed mogelijk te presteren. Wij zijn een vrijwilligers vereniging waarbij de vrijwilligheid niet vrijblijvend is. Naast dat je speelt wordt verwacht dat iedereen meehelpt in de club. Wij houden ons aan de (bar)regels die gelden op onze 
club en houden ons ook aan de regels die gelden bij onze tegenstanders. 
 
2. Ik fluit mijn wedstrijden
We fluiten objectief volgens de regels van de KNHB en gedragen ons professioneel.  Alle leden, vanaf de C jeugd, halen hun scheidsrechter diploma. Op de website vinden we informatie wanneer we moeten fluiten. Als we niet kunnen, regelen we zelf op tijd een vervanger van het zelfde niveau en geven dit door aan de scheidsrechter­commissaris.
 
3. Ik laat mijn team niet staan 
Hockey is een teamsport waarbij het team centraal staat. Iedereen is welkom en we sluiten niemand uit, we letten op ons taalgebruik, we pesten niet, we geven positieve feedback en houden ons aan de team afspraken. We komen trainen en spelen actief mee.
 
4. Ik app niet over een probleem of klacht, maar ga in gesprek
WhatsApp gebruiken we bij HCHN om informatie over je team, trainingstijden of wedstrijden te ontvangen. Een klacht of probleem willen we graag samen in gesprek oplossen. WhatsApp is daar niet het positieve communicatiemiddel voor. Discussies die onderling ontstaan worden als zeer onprettig, kwetsend en tijdrovend ervaren. Wij 'app-en' niet meer daarover en gaan op een open en prettige manier met elkaar in gesprek. Wij zetten de Groeps-WhatsApp effectief in en reageren niet continue met o.a. duimpjes, felicitaties en bedankjes. Doe dit rechtstreeks aan de betreffende persoon. 
 
5. Ik moedig sportief aan
Publiek langs de lijn is gezellig. We moedigen het hele team aan. We hebben geen commentaar, niet op de spelers en niet op de scheidsrechters. Ook als we het er niet mee eens zijn. Als ouders langs de lijn  hebben we een voorbeeldfunctie voor onze kinderen en hun teamgenootjes.
 
6. Ik speel sportief 
Speel het hockeyspel op een sportieve manier. We zijn sportief tegenover onze medespelers, de tegenstanders en de begeleiders en gebruiken geen fysiek en verbaal geweld voor, tijdens en na de wedstrijd. Ook op social media spelen we sportief.
 
7. Ik houd de club schoon
Iedereen draagt verantwoordelijkheid voor het clubcomplex. We parkeren onze auto/fiets op de daarvoor aangegeven plaatsen. We ruimen onze eigen spullen op en gooien afval weg in de afvalbakken. Als team doen we ons teamcorvee. We gaan zorgvuldig met clubmateriaal om.