BARBEQUE1.jpg zaalhockeysticks.jpg CLINIC WU2.jpg VRIENDINNNEN_edited.jpg JONGENS_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg MC1_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg TENTEN_edited.jpg
 
 

Junioren

Actuele informatie Junioren
(scroll naar beneden voor de algemene informatie Junioren)Algemene informatie Junioren

Junioren spelen in een 11-tal over het gehele hockeyveld. Ze spelen ex 17  minuten per wedstrijd. Vanaf 12 jaar kom je in een 11-tal. Je traint 2x per week 75 of 90 minuten. Een 11-tal bestaat uit 13 á 15 junioren en we streven naar een vaste keeper. 

Bij een vereniging wordt er verwacht dat je je inzet. Niet alleen als speler op het hockeyveld, maar ook als trainer en/of coach voor de Jongste Jeugd, mee helpt bij toernooien of helpt met opruimen. Vanaf 15 jaar moet je van de Hockeybond je scheidsrechtersdiploma halen. Wij verzorgen een speciale opleiding hiervoor. Wanneer je je diploma haalt, wordt je begeleid op het veld tijdens de wedstrijden. 

Naast het hockeyen worden er af en toe gezellige avonden georganiseerd. Een filmavond, gala, BBQ, hockeyclinics of hockeykamp.    

Nieuwe leden kunnen een aantal keren (gratis) mee trainen om te kijken of hockey bij ze past. Je wordt bij een team ingedeeld met leeftijdsgenoten. Wanneer je lid wordt, kijken we of er plaats is in een team. Eerst ga je een periode alleen trainen, voordat je aan wedstrijden kan meedoen. Het kan zijn dat er geen plaats in een team is die bij je past. Het nieuwe lid kan dan als invaller bij verschillende teams meedoen om ervaring op te doen.

Wil je lid worden? Meld je online aan. Ga naar lid worden en schrijf je in. 

In mei elk jaar worden de teams samengesteld. Het hangt af van de periode in het seizoen, of je verzekert bent van een plek in een team. Bijvoorbeeld, je meldt je pas rond de herfstvakantie aan, dan zijn teams al ingedeeld. Je traint dan mee tot de kerst. Dan word je tijdelijk ingedeeld in een team waar plek is. In het voorjaar, wanneer de competitie weer start, ga je mee doen met de wedstrijden. Op het trainingsschema kun je zien wanneer welke teams trainen. 

Leeftijdscategorie van de teams:
  • A: 16, 17, 18 jaar
  • B: 14, 15, 16 jaar
  • C: 12, 13, 14 jaar
  • D: 11, 12 jaar

Wat doe je als er een probleem binnen je team is? 
Speelt er een probleem binnen je team of maak je je zorgen hoe er met je kind wordt omgegaan in het team, dan is de eerste stap dat je dit bespreekt met de coach of trainer van het team. Of direct contact opnemen met het aanspreekpunt van de  junioren (klik hier voor het overzicht van de aanspreekpunten). Mochten zij er niet uitkomen, kan de coach, trainer of het aanspreekpunt contact opnemen met het bestuurslid 'hockeyzaken'. Én wordt er alles aan gedaan om het probleem op te lossen. Samen het gesprek blijven aangaan met elkaar is belangrijk. Is de problematiek voor jou zo ernstig dat je dit niet met je coach, trainer of het aanspreekpunt durft te bespreken, dan is de vertrouwenspersoon van HCHN je veilige aanspreekpunt. Lees hier meer informatie over de vertrouwenspersoon.