VRIENDINNNEN_edited.jpg HOTDOGS_edited.jpg BARBEQUE1.jpg TENTEN_edited.jpg CLINIC 3_edited.jpg JONGENS_edited.jpg KEEPER 2_edited.jpg CLINIC WU2.jpg zaalhockeysticks.jpg MC1_edited.jpg
 
 

Algemene clubinformatie

HCHN is in 1975 opgericht. Het clubhuis, kunstgrasveld en het waterveld zijn gevestigd in het Gagelmanpark in Nijverdal, achter de evenementenweide. Voor alle leeftijden, vanaf 4 jaar, hebben we mogelijkheden om te hockeyen. 

De club heeft ongeveer 330 leden. Onze elftallen spelen in de competities van de KNHB. De wedstrijden vinden plaats van september tot begin december, gevolgd door een winterstop waarin we veelal zaalhockeyen. Rond maart starten we weer en mei/juni is de competitie afgelopen, maar zijn er nog tal van mogelijkheden om toernooien te spelen. 

Daarnaast worden er voor de jeugd allerlei activiteiten georganiseerd, die niet altijd rechtstreeks betrekking hebben op hockey, maar die wel zo gezellig zijn! 
HCHN de Hockeyclub Hellendoorn-Nijverdal, is zo veel meer dan hockey alleen. De leden zijn trots op hun club. De kracht van de club is de combinatie van gezelligheid en presteren. Het sociale aspect is erg belangrijk voor iedereen. De ouderen helpen de jongeren, de jongeren helpen de kleintjes. Iedereen respecteert elkaar. 

Hele families waren en zijn lid van de club. Opvallend is dat veel oud-leden na een periode van afwezigheid terugkeren bij hun ouwe vertrouwde clubje en hun kinderen laten kennismaken met die typische HCHN-sfeer, die nog steeds hetzelfde is als toen. Sportieve prestaties zijn geweldig, maar altijd ondergeschikt aan de onderlinge gezelligheid. 

HCHN is in bijna meer dan 40 jaar tijd uitgegroeid tot een bruisende, moderne vereniging met een zandveld en een prachtig waterveld. De jeugd heeft de toekomst en wat dat betreft zit het bij HCHN wel goed. Saamhorigheid blijft de basis van alle activiteiten en als het aan de HCHN-ers ligt, zal dit wel altijd zo blijven. 

Rik Busser werd  gehuldigd als vrijwilliger van het jaar 2018 tijdens de nieuwjaarsborrel januari 2019 door Karin van der Schaaf- van Boxtel (voorzitter). 

De bereidheid om met elkaar de club te dragen is erg sterk. Bijna alle commissies zijn gevuld en verrichten samen veel werk. Maar natuurlijk is er altijd behoefte aan meer vrijwilligers zodat we de continuïteit van de commissies kunnen voortzetten. Hierdoor houden we de contributie op een leuke hoogte en zijn prijzen aan de bar betaalbaar. Ouders van Junioren en Jongste Jeugdleden worden gevraagd om mee te helpen achter de bar, een keertje te rijden, fruit te verzorgen tijdens de wedstrijd of shirts te wassen. We hebben niets te klagen over de inzet van alle vrijwilligers en willen dit graag zou houden. We vragen (ouders) van nieuwe leden om meteen met ons de zaakjes draaiende te houden. Wanneer dit soms door welke reden dan ook moeilijk te volbrengen is, proberen we met elkaar daar een passende oplossing voor te vinden en helpen we elkaar.